Voor AC Herentals was 2016 het jaar van het 'gouden jubileum'. Een gans jaar waren er activiteiten. Het nam niet weg dat de atleten individueel of in teamverband knappe prestaties neerzetten.

In heel wat sporten mochten de fans hun kampioenen vieren. Het Neteland telt er heel wat: Wout van Aert, Sanne Cant, Jan Bakelants, zijn maar enkele van de sporters die individueel hoge ogen gooiden met hun prestaties. Louis Croenen en Els Rens mochten naar de Olympische Spelen in Rio. Ook de G-sporters stelden op hun spelen niet teleur.

Kampioen olé olé

Bij de ploegsporten waren er o.a. de prima prestatties in het voetbal van KFC Herenthout (via eindronde promotie), SKS Herentals (kampioen). In het basket veroverde HBBC de titel in 2e provinciale. De club begroette met Neal Hens ook een nieuwe voorzitter. Real Noorderwijk verwende de zaalvoetbalfans in de hoogste klasse van het zaalvoetbal.

HYC spande in het ijshockey misschien wel de kroon: ze wonnen de Belgische titel, de BeNeLeague en de Beker van België.

Eeuwige 18

De sport kende ook zijn schaduwzijde. En dan is het falen van KVC Westerlo (laatste in eerste klasse) nog maar peanuts. Het overlijden van verdediger Simon Verdonck van VC Herentals doet ons in deze feestelijke eindejaarsperiode toch weer even stilstaan. Supporters van KSK Lierse redden dan weer in Tubeke met hartmassage het leven van een andere supporter van hun ploeg.